top of page

ÜRETÄ°M

HASAT VE Ä°ÅžLEME

Fidanın toprakla buluÅŸtuÄŸu andan itibaren emek verip hayalini kurduÄŸunuz, her sezon başında iyi dileklerinizi eksik etmediÄŸiniz, yorgunluÄŸu bile bizlere keyif veren bir aydan biraz daha uzun bir dönem: HASAT. 

​

Her yılın sonbaharını bizimle karşılayan, Ekim gibi heyecanın dorukta olduÄŸu hasat dönemi kısa ama yoÄŸun geçmektedir. VerdiÄŸiniz tüm emeklerin karşılığı meyve toplama anı, keyifli olduÄŸu kadar bir o kadar risklidir. Olumsuz hava ÅŸartlarından kaynaklanabilecek riskleri minimize etmek, sezon boyu bitki geliÅŸimde hedefleyip ulaÅŸmayı çalıştığımız kaliteyi koruyarak, ürün kalitesiyle ayrışmak için teknolojinin bizlere sunduÄŸu tüm olanaklardan yararlanıyor, aÄŸaçların dallarından paketlemeye kadar insan eli deÄŸmeden ürünlerimizi iÅŸliyoruz.

HASAT

ÇATLAYAN YEŞİL KABUKLAR

Bahçemizde yetiÅŸtirdiÄŸimiz ceviz aÄŸaçlarımızın çoÄŸunluÄŸunu; ince kabuk, açık renk iç cevize sahip, yüksek verimli CHANDLER türü oluÅŸturuyor. Bu tür ülkemizde yetiÅŸtiricilik yapmak isteyen bir çok yatırımcı için makul bir seçim olarak gözükmektedir.

​

CHANDLER hasadı Ekim ayının ilk haftasında baÅŸlayarak, iklim ÅŸartlarına baÄŸlı olarak yaklaşık 15 gün süre devam etmektedir. Cevizlerin yeÅŸil kabuklarının çatlamasıyla birlikte hasat dönemi baÅŸlar, aÄŸaçlarda silkeleme sonrası minimum sayıda ceviz düÅŸene kadar süreç devam etmektedir. Bu süreci doÄŸru yönetmek, ürün kalitesinde büyük farklar yaratabilir.

HASAT

VERÄ°MLÄ° MEKANÄ°ZASYON

Cevizin hasat zamanı geldiÄŸinde ürün kalitesinde bozulma yaÅŸanmaması için hızlı bir ÅŸekilde iÅŸleme tesisine götürülmesi gerekmektedir. Özellikle bahçemizin bulunduÄŸu Trakya bölgesi Ekim aylarında genelde yağış almasından ötürü, bizler için ölçek ekonomisine uygun, verimli hasat makinelerinin olması büyük önem taşımaktadır. Bir hasat ekibi sırasıyla; aÄŸaçları silkeleyerek meyvelerin yere dökülmesini saÄŸlayan SHAKER, dökülen meyvelerin namlu haline getirilmesini saÄŸlayan SWEEPER, namludan römorklara aktarılmasını saÄŸlayan HARVESTER ve yerden toplanılan cevizlerin iÅŸleme tesisine aktarılmasını özel tasarım RÖMORK'dan oluÅŸmaktadır.

Ä°ÅžLEME

AROMA, LEZZET VE TAZELÄ°K

Bahçeden gelen ürünün pazarın en yüksek kalite taleplerine cevap verebilecek ÅŸekilde iÅŸlenmesi, sezon boyunca verilen tüm emeklerin eksiksiz karşılık bulması açısından büyük önem taşır.

​

Tesise ulaÅŸan cevizlerin en kısa süre içerisinde ayıklanması, yıkanması, yeÅŸil kabukların soyulması, kurutulması, kalibre edilmesi ve paketlenmesi ürüne ek katma deÄŸer saÄŸlamaktadır. Bu iÅŸlemlerin son teknolojiler yardımıyla yapılması; kabuktaki kalıntılar, iç cevizdeki renk kaybı ve hastalık etmenlerinin oluÅŸması gibi istenmeyen faktörleri ortadan kaldırarak pazarın taleplerini karşılayacak EKSTRA KALÄ°TE ürün elde etmekte kilit rol üstlenmektedir.

shipping_logo_white.png
no_logo.png
DENÄ°ZAÅžIRI NAKLÄ°YE YOK

Türkiye'ye ithal edilen cevizler konteynırlar içerisinde farklı hava koÅŸullarına maruz kaldığında hastalık etmenlerinin oluÅŸmasına zemin hazırlarlar. Ayrıca bu süreçte nem kaybı yaÅŸayan cevizlerde lezzet kaybı da görülür.

poison_w.png
no_logo.png
FÜMÄ°GASYON YOK

Ä°thal edilen cevizler, uzun saklama koÅŸullarına uygun hale getirilebilmek ve kemirgenlere karşı koruma saÄŸlanması amacıyla fümigasyon adı verilen, bir ilaçlama uygulamasından geçirilir. Bu da ürün üzerinde kalıntı bırakmasına neden olur.

hygienic_logo_white.png
yes_logo_g.png
HÄ°JYENÄ°K ÜRETÄ°M

AÄŸacın dallarından sofranıza kadar el deÄŸmeden, uluslararası standartlara uygun üretim yapıyoruz. Hasat, iÅŸleme, kurutma ve paketlemenin tamamını gıda koteksine ve hijyen ÅŸartlarına uygun ÅŸekilde yapıyoruz.

walnut_w.png
yes_logo_g.png
AROMA, LEZZET ve TAZELÄ°K

Ä°thal cevizin 6-8 haftalık nakliye sürecinin aksine, hasattan hemen sonra ürünlerimizi sizlere ulaÅŸtırıyor, aroma, lezzet ve tazeliÄŸini sofranıza kadar koruyoruz.

bottom of page