top of page

ÜRETİM

HASAT VE İŞLEME

Fidanın toprakla buluştuğu andan itibaren emek verip hayalini kurduğunuz, her sezon başında iyi dileklerinizi eksik etmediğiniz, yorgunluğu bile bizlere keyif veren bir aydan biraz daha uzun bir dönem: HASAT. 

Her yılın sonbaharını bizimle karşılayan, Ekim gibi heyecanın dorukta olduğu hasat dönemi kısa ama yoğun geçmektedir. Verdiğiniz tüm emeklerin karşılığı meyve toplama anı, keyifli olduğu kadar bir o kadar risklidir. Olumsuz hava şartlarından kaynaklanabilecek riskleri minimize etmek, sezon boyu bitki gelişimde hedefleyip ulaşmayı çalıştığımız kaliteyi koruyarak, ürün kalitesiyle ayrışmak için teknolojinin bizlere sunduğu tüm olanaklardan yararlanıyor, ağaçların dallarından paketlemeye kadar insan eli değmeden ürünlerimizi işliyoruz.

HASAT

ÇATLAYAN YEŞİL KABUKLAR

Bahçemizde yetiştirdiğimiz ceviz ağaçlarımızın çoğunluğunu; ince kabuk, açık renk iç cevize sahip, yüksek verimli CHANDLER türü oluşturuyor. Bu tür ülkemizde yetiştiricilik yapmak isteyen bir çok yatırımcı için makul bir seçim olarak gözükmektedir.

CHANDLER hasadı Ekim ayının ilk haftasında başlayarak, iklim şartlarına bağlı olarak yaklaşık 15 gün süre devam etmektedir. Cevizlerin yeşil kabuklarının çatlamasıyla birlikte hasat dönemi başlar, ağaçlarda silkeleme sonrası minimum sayıda ceviz düşene kadar süreç devam etmektedir. Bu süreci doğru yönetmek, ürün kalitesinde büyük farklar yaratabilir.

HASAT

VERİMLİ MEKANİZASYON

Cevizin hasat zamanı geldiğinde ürün kalitesinde bozulma yaşanmaması için hızlı bir şekilde işleme tesisine götürülmesi gerekmektedir. Özellikle bahçemizin bulunduğu Trakya bölgesi Ekim aylarında genelde yağış almasından ötürü, bizler için ölçek ekonomisine uygun, verimli hasat makinelerinin olması büyük önem taşımaktadır. Bir hasat ekibi sırasıyla; ağaçları silkeleyerek meyvelerin yere dökülmesini sağlayan SHAKER, dökülen meyvelerin namlu haline getirilmesini sağlayan SWEEPER, namludan römorklara aktarılmasını sağlayan HARVESTER ve yerden toplanılan cevizlerin işleme tesisine aktarılmasını özel tasarım RÖMORK'dan oluşmaktadır.

İŞLEME

AROMA, LEZZET VE TAZELİK

Bahçeden gelen ürünün pazarın en yüksek kalite taleplerine cevap verebilecek şekilde işlenmesi, sezon boyunca verilen tüm emeklerin eksiksiz karşılık bulması açısından büyük önem taşır.

Tesise ulaşan cevizlerin en kısa süre içerisinde ayıklanması, yıkanması, yeşil kabukların soyulması, kurutulması, kalibre edilmesi ve paketlenmesi ürüne ek katma değer sağlamaktadır. Bu işlemlerin son teknolojiler yardımıyla yapılması; kabuktaki kalıntılar, iç cevizdeki renk kaybı ve hastalık etmenlerinin oluşması gibi istenmeyen faktörleri ortadan kaldırarak pazarın taleplerini karşılayacak EKSTRA KALİTE ürün elde etmekte kilit rol üstlenmektedir.

shipping_logo_white.png
no_logo.png
DENİZAŞIRI NAKLİYE YOK

Türkiye'ye ithal edilen cevizler konteynırlar içerisinde farklı hava koşullarına maruz kaldığında hastalık etmenlerinin oluşmasına zemin hazırlarlar. Ayrıca bu süreçte nem kaybı yaşayan cevizlerde lezzet kaybı da görülür.

poison_w.png
no_logo.png
FÜMİGASYON YOK

İthal edilen cevizler, uzun saklama koşullarına uygun hale getirilebilmek ve kemirgenlere karşı koruma sağlanması amacıyla fümigasyon adı verilen, bir ilaçlama uygulamasından geçirilir. Bu da ürün üzerinde kalıntı bırakmasına neden olur.

hygienic_logo_white.png
yes_logo_g.png
HİJYENİK ÜRETİM

Ağacın dallarından sofranıza kadar el değmeden, uluslararası standartlara uygun üretim yapıyoruz. Hasat, işleme, kurutma ve paketlemenin tamamını gıda koteksine ve hijyen şartlarına uygun şekilde yapıyoruz.

walnut_w.png
yes_logo_g.png
AROMA, LEZZET ve TAZELİK

İthal cevizin 6-8 haftalık nakliye sürecinin aksine, hasattan hemen sonra ürünlerimizi sizlere ulaştırıyor, aroma, lezzet ve tazeliğini sofranıza kadar koruyoruz.

bottom of page